Υλικά
2 τσιπούρες
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
80 ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γραμμ. σπανάκι φύλλα
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Πλένετε τις τσιπούρες και με ένα μαχαίρι τις σχίζετε προσεκτικά από το κεφάλι προς την ουρά. Αφαιρείτε προσεκτικά τα κόκαλα της ραχοκοκαλιάς και το σκελετό του ψαριού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν για 3-4 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα σπανακιού και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις τοποθετείτε στο πολυμίξερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μείγμα κρεμμυδιών-σπανακιού, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε τα υλικά χωρίς όμως να γίνουν λείος πολτός.
Ανοίγετε τις τσιπούρες στη μέση και τις γεμίζετε με τον πουρέ πατάτας. Τις τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρετε τις τσιπούρες ζεστές συνοδεία σαλάτας.