Υλικά
500 γραμμ. φασόλια
700 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
Σέλινο ψιλοκομμένο
Ανθός αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Μουλιάζετε τα φασόλια σε νερό για 10-12 ώρες. Την επόμενη μέρα, σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτετε τα καρότα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβετε στον πάτο της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του. Αρωματίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια 3 δάχτυλα. Αφήνετε τη φασολάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά. Ρίχνετε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά, πριν το τέλος του μαγειρέματος.