Υλικά
300 γραμμ. λευκή σοκολάτα
300 γραμμ. μασκαρπόνε
70 γραμμ. τριμμένο φιστίκι
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
Διαδικασία
Μελομακάρονα: 6 tips για σου βγουν τραγανά απ' έξω και μελωμένα από μέσα
Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά το μασκαρπόνε με σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζεστή σοκολάτα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε το τριμμένο φιστίκι. Τοποθετείτε μία λαδόκολλα σε δίσκο. Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη ποσότητα από το μπολ και την τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα. Βάζετε τον δίσκο στο ψυγείο να παγώσουν λίγο τα τρουφάκια και έπειτα τα πλάθετε στρογγυλά.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βουτάτε τα τρουφάκια μέσα να καλυφθούν με τη σοκολάτα. Απέξω τα γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι, αμύγδαλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμείτε.