Υλικά
10 αyγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1/3 φλιτζ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη + 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον για γαρνιτούρα
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρια φρεσκοτριμμένα διάφορα, κατά βούληση
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα αυγά, τα καλύπτετε με νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ξεφλουδίζετε προσεχτικά τα αυγά και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος.
Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρείτε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζετε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι θρυμματίζετε τους κρόκους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Με ένα κουταλάκι μοιράζετε το μείγμα στα ασπράδια των αυγών, γαρνίρετε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε σε πιατέλα.