Η κουλτούρα του street food αναπτύχθηκε και γνωρίζει ξανά άνθηση σε όλο τον κόσμο, όπου ασχέτως πολιτισμικών διαφορών, κοινωνικών status και ιστορίας αποτελεί έναν τρόπο βίωσης της σχέσης ανάμεσα στην κοινωνία και το φαγητό της. Το «Dirty Μάνη» έχει τα χαρακτηριστικά μιας καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέρνοντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα.
Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα, τους αγαπημένους συνδυασμούς του «Μάνη Μάνη», όσα χιλιάδες κόσμου έχουν αποθεώσει 15 χρόνια τώρα και την όρεξη για να φτάσουν όλα αυτά στην καθημερινότητα του δρόμου. Όλα τα κρέατα προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα «Τσικάκης-Γιαννόπουλος» στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο! Στο «Dirty Μάνη» τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο από πριν.
Θα απολαύσετε λοιπόν παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Το χοιρινό είναι από λαιμό καθώς αποφεύγουμε τα κομμάτια λίπους. Η πίτα προσφέρεται σε τρεις εκδοχές, με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό.
Δοκιμάστε, μεταξύ άλλων, τη θεϊκή «Τριπλέτα», την τραβηχτή πίτα με το χοιρινό καλαμάκι, κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου, αλλά και την «Πίτα Pocket», μια σκεπαστή πίτα σε γευστικούς συνδυασμούς που ανατρέπουν τα δεδομένα του street food. Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα.
Info
Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι, τηλ.: 2109241534