Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς
Σκουμπρί μαγειρεμένο σε στάχτη του ηφαιστείου με μαύρο σουσάμι και μελιτζάνα
O executive chef Δημήτρης Κατριβέσης δημιουργεί αποκλειστικά για τα Ηφαίστεια 2024 ένα πιάτο με έμπνευση από την ηφαιστειογενή ταυτότητα της Σαντορίνης, με φρέσκες πρώτες ύλες από τα ηφαιστειακά εδάφη του νησιού και τη θάλασσα του Αιγαίου. Τα εδάφη της περιοχής παρέχουν εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μιας πλούσιας ποικιλίας τοπικών προϊόντων, τα οποία συνθέτουν το μενού του εστιατορίου. Κάθε μπουκιά είναι μια αναβίωση της ηφαιστειακής ενέργειας και της φυσικής ομορφιάς της Σαντορίνης.
Ένα ατμοσφαιρικό δείπνο στο πιο προνομιακό μπαλκόνι της Καλντέρας, ακριβώς μπροστά στο ηφαίστειο, με θέα σ’ ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα και στο υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων.
Ένας καμβάς πυροτεχνημάτων που αναβλύζουν σαν λάβα, φωτίζοντας τον ουρανό με εντυπωσιακές λάμψεις κι ένα μενού με «εκρηκτικές γεύσεις» που αντανακλά την ένταση και την ομορφιά του θεάματος, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
Συνοδεύστε την εμπειρία σας με zero waste cocktails και σπάνια κρασιά από επιλεγμένους αμπελώνες, που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την ένταση του ηφαιστειακού τοπίου.
Η βραδιά κορυφώνεται με το υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων που φωτίζουν τη νύχτα. Η Καλντέρα «ζωντανεύει» με χιλιάδες κόκκινα πυροτεχνήματα, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό σκηνικό που εκτείνεται από το Ακρωτήρι έως την Οία. Οι εορταστικές εκδηλώσεις χαρίζουν κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό οπτικό και συναισθηματικό θέαμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα Καλωσορίζει το Barbarossa Athens: Ένας Νέος Γαστρονομικός Προορισμός
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη μοναδική συνύπαρξη γεύσης και θεάματος.
Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia.
Το 2007 άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura και από το 2023 διατελεί executive chef στο Mavro Restaurant, του 5* Kivotos Santorini.
Mavro Restaurant / Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00
T / +30 22860 28490