Μία από αυτές είχε τον τόσο ευφάνταστο τίτλο: «Εκρηξη αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ και δολοφονική επίθεση σε φοιτητή»! Φυσικά, αναφερόταν στα επεισόδια που σημειώνονται έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου η Πρυτανεία κατασκευάζει βιβλιοθήκη σε χώρο που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια από τους αντιεξουσιαστές. Σχεδόν καθημερινά, μία χούφτα αριστερών φοιτητών και αντιεξουσιαστών συγκεντρώνονται μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύουν τις εργασίες κατασκευής της βιβλιοθήκης και συγκρούονται μαζί τους. Από όλο αυτό το σκηνικό, ο κ. Αρσένης είδε ή αντιλήφθηκε μόνο τις συγκρούσεις, τις οποίες απέδωσε στην αστυνομία! Μάλιστα, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη απάντηση στο ερώτημα: «Είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου που έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπήσουν φοιτητές και φοιτήτριες στην πορεία της 26ης Μαΐου στο πρόσωπο, με κρότου λάμψης από ένα μέτρο απόσταση;».
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Με την ευκαιρία και για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Αρσένης σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη συνέχεια έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές. Και συγκεκριμένα στο εξωτερικό. Και για να είμαι πιο αναλυτικός, στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ! Εκεί όπου τα κτίρια είναι πεντακάθαρα, αναρχικά στοιχεία ή φοιτητές δεν καταλαμβάνουν χώρους, το πανεπιστήμιο λειτουργεί ομαλότατα και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων (όταν είναι απαραίτητη) δεν προκαλεί συγκρούσεις. Ο κ. Αρσένης δείχνει να έχει ξεχάσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο έλαβε τη μεταπτυχιακή εξειδίκευσή του στη «διεθνή ανάπτυξη» και θέλει μάταια να πείσει (άραγε ποιους;) ότι αυτό που συμβαίνει στο ΑΠΘ είναι «έκρηξη αστυνομικής βίας» και ο τραυματισμός του φοιτητή «δολοφονική επίθεση». Φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους στρεβλώσεις δεν τις διδάχτηκε στο Χάρβαρντ, ούτε ήταν πρωταγωνιστής σε συγκεντρώσεις κατά της κατασκευής… βιβλιοθήκης σε πανεπιστήμιο. Αλήθεια, όσο ήταν ευρωβουλευτής (2009-2013) με το ΠΑΣΟΚ και ο ισόγειος χώρος του τμήματος Βιολογικής του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη, δεν τον ενοχλούσε;
Θα περίμενε κανείς από έναν σπουδαγμένο βουλευτή να έχει μία πιο… ακαδημαϊκή (τουλάχιστον) προσέγγιση στη λειτουργία ενός πανεπιστημίου, ειδικά αν έχει περάσει και από τα αμφιθέατρα μεγάλων Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Λίγο ψυχραιμία, κύριε βουλευτά, διότι με τις ερωτήσεις σας δεν στριμώχνετε την κυβέρνηση, αλλά μάλλον ταράζετε τους καθηγητές σας στο Χάρβαρντ…