ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όμως, αυτό το οποίο ισχύει είναι ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα ήταν τελικά επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ, ποσό που θα επιστραφεί στην κοινωνία με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι στην ανάπτυξη με επιπλέον 500 εκατ. στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να αυξάνονται οι μισθοί και να ανεβάζει τα έσοδά του το κράτος. Ο δεύτερος είναι η επιστροφή ενός ενοικίου σε οκτώ στους δέκα πολίτες που μένουν στο ενοίκιο. Και ο τρίτος είναι ένα μόνιμο μέτρο, ένα ποσό που θα παίρνουν κάθε χρόνο δύο στους τρεις συνταξιούχους άνω των 65 ετών, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιπλέον των άλλων παρεμβάσεων.
ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, «δώσαμε μάχη κατά της φοροδιαφυγής και χάρη στα αποτελέσματα αυτά στηρίζουμε ευάλωτες φορολογικές ομάδες. Εχουμε πλεόνασμα που θα έπρεπε να γυρίσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ανατρέπεται μία αντίληψη της αντιπολίτευσης ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν δίνει του αγγέλου της νερό».
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, όπως επεσήμανε και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, «όταν υπεραποδίδουν τα μέτρα και η οικονομία μας, η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να επιστρέφει μέρισμα στην κοινωνία». Μόνο από το υπουργείο Εργασίας υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία προέκυψαν ως υπεραπόδοση, από νέες θέσεις εργασίας, από αυξήσεις μισθών από περισσότερες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, από την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας κ.λπ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προχωρά με σταθερά βήματα μπροστά, μετρά τις αντοχές της οικονομίας, χωρίς να μπαίνει σε υπερβολικό έλλειμμα, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα επανέλθει τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ με νέο πακέτο πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη στήριξη της μεσαίας τάξης και όχι σε μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα.