ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ το μείζον θέμα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους και τους προέτρεψε να επενδύσουν στη χώρα μας. Κάτι που ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε και όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα, που έως τον Ιανουάριο του 2015 απειλούσε όποιον επιχειρηματία ήθελε να συμμετάσχει σε αποκρατικοποιήσεις.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και την άρση πολλών γραφειοκρατικών εμποδίων έχει χαιρετιστεί από εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες παρουσιάσεις για την ελληνική οικονομία. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού θα συνεχιστεί με την εξυγίανση του πιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ θέματα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έγινε σε θετικό κλίμα και η επανέναρξη των συνομιλιών σε διπλωματικό επίπεδο που αποφασίστηκε μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ειλικρινή επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις.
Βέβαια, υπάρχει και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, για το οποίο απαιτείται δράση και από την Ευρώπη, αλλά και αλλαγή στάσης από την Τουρκία, ώστε να σταματήσουν οι ροές που έχουν πάρει εκρηκτικό ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες.
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ είναι και η παρέμβαση του πρωθυπουργού για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εξήγγειλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων τα επόμενα χρόνια, την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και την οργάνωση στη χώρα μας το επόμενο έτος διεθνούς συνεδρίου για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ προσθέσουμε και τη δέσμευση Μητσοτάκη για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, προκειμένου να μετρήσει ισότιμα στις εκλογές του 2023 και όχι όπως με τα διάφορα «πειράματα» του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουμε ότι η παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν πολύ επιτυχημένη.
ΤΩΡΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δουλειά για την ενίσχυση των θεσμών που επλήγησαν βάναυσα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την ελάφρυνση της φορολογίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Εφόσον γίνουν όλα αυτά, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το δικό της θαύμα.
Από την έντυπη έκδοση