Από τη συνέντευξη φάνηκε καθαρά ότι πλέον ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση Novartis, η οποία αναγγέλθηκε από τον ίδιο και τους υπουργούς του ως το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης. Τώρα, όμως, είπε ότι είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σκανδαλολογία την υπόθεση Πετσίτη, αλλά ακόμα κανείς δεν έχει αντιληφθεί πώς ο περίφημος πλέον «Μανόλο» βρισκόταν κοντά στον πρωθυπουργό σε κρίσιμες ώρες, όπως στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 ή στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Πάντως, απέφυγε να παράσχει στήριξη στον Ν. Παππά, ο οποίος συνεργαζόταν άμεσα με τον Πετσίτη.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ενώ ο κ. Τσίπρας μιλούσε διαρκώς για σχέδιο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται για τη μέση ελληνική οικογένεια λόγω της υπερφορολόγησης και της μείωσης των εισοδημάτων, οι επιχειρήσεις πλήττονται επίσης από τους υπέρογκους φόρους και τις υψηλές εισφορές και οι επενδύσεις έχουν κολλήσει ελλείψει κινήτρων και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν.
Με άλλα λόγια, παρότι ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως έχει σχέδιο, το τελικό αποτέλεσμα στο μέτωπο της οικονομίας ήταν πενιχρό σε σχέση με τις θυσίες στις οποίες υπέβαλε τους φορολογούμενους πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι να μειώσει τους φόρους και να ελαφρύνει τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά να μοιράζει κάποια επιδόματα και να κάνει διορισμούς «ημετέρων» στο κομματικό κράτος.
Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία, αλλά βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και την σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου