Ο πρωθυπουργός μάλιστα έλεγε τότε ότι θα ξεκινούσε ανένδοτο αγώνα κατά της αυθαίρετης δόμησης, προαναγγέλλοντας συγκεκριμένα κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κατασκευών. «Το χάος της αυθαίρετης δόμησης που απειλεί ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτό. Ο,τι καταστρέφει τα δάση και τα ακρογιάλια και απειλεί ανθρώπινες ζωές θα καταστραφεί», υποσχόταν χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ωστόσο, αυτό που έχει γίνει από τότε είναι να γκρεμιστεί μια μάντρα στη Χαλκιδική και ενδεχομένως άλλη μία στην Ανάβυσσο και μέχρι εκεί. Τίποτα περισσότερο και μάλιστα στις πληγείσες περιοχές.
Αντιθέτως, το αρμόδιο υπουργείο κατέθεσε προχθές στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, με το οποίο δίνεται παράταση νομιμοποίησης για τη διατήρηση αυθαιρέτων από 25 έως 40 χρόνια, ανάλογα με το έτος ανέγερσης, σε όλη την Ελλάδα.
Τελικώς, η «ευαισθησία» του κ. Τσίπρα για το περιβάλλον ήταν απλώς μια προσπάθεια που έκανε για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες των κρατικών αρχών που δεν ειδοποίησαν τους κατοίκους στο Μάτι και τον Βουτζά ώστε να διαφύγουν και να σωθούν από τη φονική πυρκαγιά.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς, με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες, κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στη δόμηση, ξεχνώντας αυτά που έλεγε για κατεδαφίσεις κτισμάτων και αντιμετώπιση του φαινομένου της άναρχης δόμησης, και εντάσσει ακόμα και το θέμα των αυθαιρέτων στην προεκλογική της ατζέντα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]