Η υποψηφιότητα διαθέτει επίσης την ισχυρή υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής. Όλα τα μηνύματα είναι θετικά για την αποδοχή της. Η υποψηφιότητα της περιοχής βασίζεται τόσο στη βιοποικιλότητα όσο και τα στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού που εντοπίζονται στην περιοχή, καθώς και τα ιδιαίτερης αξίας και αναγνωρισιμότητας τοπικά αγροτικά προϊόντα.
Στη δισκογραφία, με τον Στέλιο
Η υποψηφιότητα και η αναμενόμενη αποδοχή της από την UNESCO, δεν αποτελεί ένα στιγμιαίο γεγονός, καθώς θα ακολουθήσει η σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης, το οποίο επίσης θα είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης διαβούλευσης. Τί σημαίνει για την περιοχή η μεγάλη αυτή διάκριση:
- Ενισχύει την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
- Συμβάλλει στην αναγνωσιμότητα των τοπικών προϊόντων της
- Δείχνει την ενεργητικότητα, τη συνεργασιμότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της.
- Βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά της, ιδίως στον τομέα του τουρισμού. Η UNESCO θεωρεί τα Αποθέματα Βιόσφαιρας ως ένα τεράστιο φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας εμβέλειας, στο οποίο η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνδυάζεται με την έρευνα, την εκπαίδευση, την επίδειξη, την τοπική συμμετοχή και την αειφόρο ανάπτυξη. Με την ένταξή της η περιοχή του Πάρνωνα Μαλέα, σε αυτό το δίκτυο φιλοδοξεί να συμβάλλει στο νέο Place Brand της Περιφέρειας Πελοποννήσου.