Υλικά – χοιρινό κότσι μελωμένο με πατάτες
2 κιλά κότσι χοιρινό
Για τη μαρινάδα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 πορτοκάλι
Θυμάρι, δεντρολίβανο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
1 ποτήρι κρασί
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Για το μέλωμα στο χοιρινό
100 γραμμ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Υπάρχουν δυο τρόποι ψησίματος στον φούρνο, ο πρώτος είναι το αργό μαγείρεμα στους 140-150 βαθμούς ή ο γρήγορος στους 200, στη μια περίπτωση θα κάνει 4-5 ώρες στην δεύτερη περίπτωση θα κάνει περίπου 2. Ξεκινάμε τη συνταγή χαράσσοντας το κότσι ώστε όταν θα φτιάξουμε την μαρινάδα να εισχωρήσει μέσα στο κρέας.
Για τη μαρινάδα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το πορτοκάλι και το κρασί στο μούλτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί βάζουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το κρασί. Αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα να πάει καλά παντού (μασάζ).
Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας στο ταψί, προσθέτουμε και λίγο νερό. Σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αναλόγως την θερμοκρασία και τον χρόνο που έχουμε όπως σας ανέφερα πιο πάνω.
Στη μέση που ψησίματος στις 2 ώρες δηλαδή περίπου ανοίγουμε και προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι ζεστό, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Στο τέλος ανοίγουμε το αλουμινοχαρτο βάζουμε με ένα πινέλο το γλάσο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση της μέσα από την φυλακή – «Είμαι αθώα»
Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό
Γιάννης Διακογιάννης: Πέθανε ο πατριάρχης της αθλητικής δημοσιογραφίας