Yλικά
8 φύλλα κρούστας
250 ml γάλα αμυγδάλου
120 ml σπορέλαιο
150 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 πρέζα αλατάκι
Για το σιρόπι
450 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
150 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Τις φλούδες από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια
Διαδικασία
Βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα και φουσκωτά σε ένα ταψί 25 Χ 20. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά, εκτός από τη βανίλια την οποία τη ρίχνουμε στο τέλος. Σουρώνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να ρουφήξει καλά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για το λιγότερο δυο ώρες. Το κόβουμε και το σερβίρουμε, αν θέλουμε το γαρνίρουμε και καραμελωμένα κομμάτια πορτοκάλι από πάνω.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Τα viral της ημέρας: Το κορίτσι από την Ουκρανία που γιόρτασε τα…
Άγριος καυγάς Λιάγκα – Σκορδά στο καμαρίνι του Πρωινού! Τι συνέβη ακριβώς
Ποια Γυναίκα-Σύμβολο είσαι με βάση το ζώδιο σου – Η Μάρι Γιόβα…
Επική γκάφα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών: Μπέρδεψε τον Νίκο Δένδια με τον……
Αποκλειστική συνέντευξη στο Eleftherostypos.gr: Η Ιταλίδα συγγραφέας Στεφάνια Άουτσι μιλά για τους…
Δεν είναι μόνο φίλοι – Νέες φωτογραφίες διαψεύδουν τις δηλώσεις του Νικολαΐδη…
Survivor 5 spoiler 9/3: Οι πρώτες πληροφορίες για τον παίκτη που αποχωρεί
«Μόσχα – Θεσσαλονίκη, ένα καλάσνικοφ δρόμος»
Survivor 5 trailer 8/3: «Χτύπησε το κεφάλι της» – Σοκαρισμένος ο Λιανός!