Υλικά
10-12 γαρίδες
1-2 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1/2 φινόκιο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
Ελαιόλαδο
Μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε ζουλιέν (σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τος γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τος βάλουμε αργότερα πάλι μέσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Τρέλανε κόσμο η Αθηνά Οικονομάκου με το πάρτι μασκέ για τα γενέθλιά της [εικόνες]
- Survivor: Κόκκινο πανί η Μυριέλλα για Κάτια και Τάκη
- Χώρισαν Τούνη-Αλεξάνδρου; Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr