Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γραμμ. ρύζι Αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμ. άσπρα μανιτάρια
1 λίτρο ζωμός κότας
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. παρμεζάνα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνετε με το κρασί.
Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτετε τον ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσετε τα επόμενα. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να ανακατεύετε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.