Υλικά
50 γραμμ. βούτυρο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γαλλική μπαγκέτα
100 γραμμ. κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 στο γκριλ. Σε μπολ αναμειγνύετε το βούτυρο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά με το κουτάλι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά.
Κόβετε τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση. Αλείφετε με το αρωματισμένο βούτυρο κάθε κομμάτι ψωμί. Μεταφέρετε τα βουτυρωμένα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επικαλύπτετε τα ψωμάκια με το τυρί.
Ψήνετε τα σκορδόψωμα για 10-15 λεπτά. Κόβετε σε μικρότερες μπουκιές και σερβίρετε τα σκορδόψωμα ζεστά.