Υλικά
1 συσκευασία χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
Φρυγανιά τριμμένη
400 γραμμ. κιμάς σόγιας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
½ λίτρο νερό
1 συσκευασία πουρές πατάτας σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σε κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν τα σουρώνετε και τα στρώνετε σε ταψί πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τον αφήνετε να κρυώσει και τον σουρώνετε. Ξεβγάζετε με νερό και σουρώνετε ξανά πολύ καλά, μέχρι να φύγει η υγρασία του.
Στην κατσαρόλα που βράσατε τον κιμά σόγιας, βάζετε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον βρασμένο και στεγνό κιμά σόγιας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. Αποσύρετε από την φωτιά και απλώνετε τον κιμά σόγιας πάνω από τα μακαρόνια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρολάκι, βάζετε να βράσει ½ λίτρο νερό και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών. Κατόπιν κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας.
Προσθέτετε αμέσως τη μαργαρίνη και ανακατεύετε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει, απλώνετε τον πουρέ πάνω από τα μακαρόνια στο ταψί. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πουρέ με αρκετή τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο πουρές και να κάνει χρυσαφένια κρούστα.