Υλικά
2 λαβράκια καθαρισμένα
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
½ φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
3 φλιτζ. νερό
2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κόλιανδρο, αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Πλένετε πολύ καλά τα λαβράκια, τα φιλετάρετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το νερό, τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και τη ρίγανη, ανακατεύετε, βράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πατάτες, και αποσύρετε από τη φωτιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε τη σάλτσα με τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε και τοποθετείτε από επάνω τα φιλέτα λαβράκι. Βάζετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε στους 180°C για 20 περίπου λεπτά. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.