Υλικά
12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ. φρέσκο baby σπανάκι
¼ φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη
Για τη σάλτσα
1 ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
½ κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
Διαδικασία
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε τα ραβιόλια. Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα: Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνετε.
Βράζετε και κατόπιν σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Αφαιρείτε από το τηγάνι, πασπαλίζετε με φέτα και σερβίρετε.