Υλικά
125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
260 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
20 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
Πραλίνα φουντουκιού
Φουντούκια
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε με το χέρι.
Κάνετε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζετε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξετε. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε σχήμα πίτσας και κόβετε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.
Απλώνετε στα κομμάτια πραλίνα, όχι σε μεγάλη ποσότητα, και τυλίγετε από έξω προς τα μέσα. Βάζετε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.