Υλικά
1 κοτόπουλο (1600 γραμμ. περίπου) κομμένο σε 6-8 κομμάτια
200 γραμμ. ντοματίνια
200 γραμμ. ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ζαράκια
2 κλωνάρια σέλερυ σε ζαράκια
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
3 τεμάχια μπαχάρι
2 τεμάχια γαρύφαλλο
2/3 φλιτζ. κρασί λευκό
Φρέσκο θυμάρι(προαιρετικά)
1 συσκευασία κριθαράκι χοντρό
1 ½ λίτρο καυτό νερό περίπου
250 γραμμ. φέτα
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Πλένετε καλά το κοτόπουλο και αφαιρείτε την υγρασία με ένα χαρτί κουζίνας. Βάζετε τα κομμάτια σε ένα πιάτο, πασπαλίζετε με αλεύρι και τινάζετε τα κομμάτια. Βάζετε 5-6 κ.σ λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε λίγο λίγο το κοτόπουλο.
Όταν σοταριστεί από όλες τις πλευρές, το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και σοτάρετε τα λαχανικά (εκτός από ντομάτες και ντοματίνια) και τα μπαχαρικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κοτόπουλο και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα και το νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Μετά από λίγο, μεταφέρετε στη γάστρα με τα ντοματίνια και σκεπάζετε με καπάκι. Μαγειρεύετε στους 170 βαθμούς για 1 ½ ώρα.
Βράζετε το κριθαράκι για 3 λεπτά, σουρώνετε καλά και το προσθέτετε στη γάστρα. Ανακατεύετε καλά και ψήνετε για 20 λεπτά. Σπάτε τη φέτα με τα χέρια σας και την βάζετε στη γάστρα, 5 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο.