Υλικά
230 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
220 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Πραλίνα φουντουκιού
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, χτυπώντας στο ενδιάμεσο.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ξεκινάτε από χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά ανεβάζετε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνετε τη βανίλια και συνεχίζετε να ανακατεύετε με τη μαρίζ. Το μείγμα για κουραμπιέδες πρέπει να είναι σχετικά στεγνό, η ζύμη τριφτή.
Με ένα κουταλάκι δοσομετρητή παίρνετε κουταλιά κουταλιά από την πραλίνα και τις ακουμπάτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Μεταφέρετε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κατόπιν πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά επίπεδα μπισκότα. Γεμίζετε το κέντρο με την παγωμένη πραλίνα.
Καλύπτετε από πάνω με ζύμη και αφαιρείτε τις άκρες ώστε να έχετε ομοιόμορφους κουραμπιέδες. Ακουμπάτε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε για 35 λεπτά στον αέρα.
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν μεταφέρετε τους κουραμπιέδες σε ταψάκι. Πασπαλίζετε τους κρύους κουραμπιέδες με άφθονη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε μια ακόμα φορά για να καλυφθούν καλά με ζάχαρη. Σερβίρετε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα, τον ένα πάνω στον άλλο.