Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι & πιπέρι
3κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 γραμμ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
2 ½ φλιτζ. ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους σιναπιού
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
3 φύλλα δάφνης
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Φρέσκα κλωναράκια ρίγανης για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Αλατοπιπερώνετε το κουνέλι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνετε τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε τα κρεμμύδια με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε 1 φλ. ζωμό κότας. Ανακατεύετε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
Σε ένα ταψί τοποθετείτε το σοταρισμένο κουνέλι και το περιχύνετε με τη σάλτσα μουστάρδας και τους κόκκους σιναπιού. Ρίχνετε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε, και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Βάζετε διάσπαρτα στη σάλτσα τα δαφνόφυλλα, το χυμό λεμονιού και καλύπτετε με νερό. Μαγειρεύετε για 50-60 περίπου λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό. Στο μεταξύ προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και, 10 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το φαγητό μέσα. Όταν κρυώσει λίγο, το βγάζετε από το φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και σερβίρετε.