Υλικά
12 μικρές πατάτες baby
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ - Η πιο επιτυχημένη συνταγή που αξίζει να φτιάξετε
Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 13-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα κλωναράκια δεντρολίβανου και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις πατάτες στο μπολ και ανακατεύετε με τα χέρια σας ή με 2 κουτάλια μέχρι να αλειφτούν καλά οι πατάτες με το μίγμα.
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τις πατάτες για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
Παίρνετε μεταλλικά σουβλάκια και περνάτε τις φέτες πατάτας. Αλατίζετε ελαφρώς, πασπαλίζετε με πάπρικα και τα τοποθετείτε σε λαδωμένη σχάρα του φούρνου ή στο μπάρμπεκιου. Ψήνετε και αλείφετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.