Υλικά
200 γραμμ. φυστικοβούτυρο
175 γραμμ. ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Βάζετε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε ξανά μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή ζύμης.
Δημιουργείτε μικρές μπαλίτσες ζύμης (όσο περίπου ένα ντοματίνι) και τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας αρκετά μεγάλα κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Πιέζετε τις μπαλίτσες ζύμης με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ώστε να απλώσουν.
Ψήνετε για 12 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν περιμετρικά, διατηρώντας πιο απαλό χρώμα στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα μεταφέρετε σε συρμάτινη βάση μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Μπορείτε να τα καταναλώσετε άμεσα ή να τα διατηρήσετε σε ένα γυάλινο βάζο, έως 3 ημέρες.