Υλικά
300 γραμμ. ντοματίνια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ λεμόνι (χυμό)
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Για τα λαχανικά
700 γραμμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
Ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ - Η πιο επιτυχημένη συνταγή που αξίζει να φτιάξετε
Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνετε τα ντοματίνια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν καλά. Τα μεταφέρετε στο μούλτι. Προσθέτετε μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Αναμειγνύετε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες σε μπολ. Πρέπει οι χοιρινές μπριζόλες να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Αφήνετε να μαριναριστούν για περίπου 1-2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190.
Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύετε ελαφρώς.
Ψήνετε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κατόπιν βγάζετε το σκεύος από τον φούρνο και ανακατεύετε τα λαχανικά. Τοποθετείτε τις μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά, τη μια δίπλα στην άλλη.
Ψήνετε για 30 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε για άλλα 30 λεπτά.