Υλικά – Ρυζόγαλο
280 γραμμ. νερό
90 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
600 γραμμ. γάλα
1 φλούδα λεμόνι
190 γραμμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμ. βουτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Κανέλα
Διαδικασία
Βάζουμε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει το νερό. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, μετράμε περίπου 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζουμε το ρύζι αν είναι μαλακό, αν θέλει κ άλλο ανακατεύουμε για αλλά δυο λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρύο νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε σε μπλοκάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και να κάνει πέτσα και προσθέτουμε κανέλα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Αυτό που είναι σημαντικό για την επιτυχία στο ρυζόγαλο είναι η τήρηση της δοσολογίας για το ρυζόγαλο, για να αποκλείσετε κάθε ενδεχόμενο αποτυχίας! Αυτή η συνταγή για το ρυζόγαλο είναι εύκολη ακόμα και για αρχάριους.
Ειδήσεις σήμερα
Σασμός: Η δυσάρεστη απόφαση του ALPΗΑ για την αγαπημένη σειρά – Οι σειρές που θα μείνουν εκτός
Κάιλι Τζένερ – Στα «Κόκκινα» τo Instagram: Αποκαλυπτικές φωτογραφίες με ένα μικροσκοπικό μαγιό
Survivor All Star: Η αμοιβή της Ελευθερία Ελευθερίου – Πήρε λιγότερα από τον Γκότση που αποβλήθηκε