Τάρτα λεμονιού
Υλικά
3 μέτρια λεμόνια, χυμός και ξύσμα
3 λάιμ, χυμός και ξύσμα
3 τεμάχια ζαχαρούχο γάλα
8 κρόκοι αβγών
2 πακέτα μπισκότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πασχαλινά κουλούρια)
250 γραμμ. βούτυρο
Για την κρέμα γιαουρτιού
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Διαδικασία
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι ή μια μεγάλη ταρτιέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα τα μπισκότα ή τα κουλουράκια να γίνουν πούδρα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα από το μπισκότο στο ταψί της τάρτας και το σηκώνουμε περιμετρικά και στα τοιχώματα.
Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα από το λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα γάλατα και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε και τους χυμούς από τα λεμόνια και τα λάιμ, το μίγμα αμέσως θα πήξει αρκετά. Βάζουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα. Ψήνουμε στον αέρα την τάρτα για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά τη βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο ή 2 ώρες στην κατάψυξη. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε για να γίνει σαντιγί, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την τάρτα και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα με το γιαούρτι.
Κορμός σοκολάτας
Υλικά
250 γραμμ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμμ. γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
1 πακέτο μπισκότα
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο (πασπάλισμα)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι και κατόπιν με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθούν καλά. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ, αφήνοντας περιθώριο και από τις δύο πλευρές στο πλάι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κατόπιν αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Σκεπάζουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από το σκεύος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Γιαουρτογλυκό με φράουλες & μπισκότο
Υλικά
Για τη βάση
200 γραμμ. μπισκότα
50 γραμμ. βούτυρο
Για το γλυκό
350 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας μέλι
10 τμχ φράουλες
150 γραμμ. μπισκότα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Για τη βάση: Βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων τα μπισκότα και τα σπάμε με ένα βάρος χτυπώντας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο που έχουμε λιώσει και μοιράζουμε σε ποτηράκια. Βάζουμε στο ψυγείο τα ποτηράκια μας.
Για το γλυκό: Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να δέσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις φράουλες σε κομματάκια. Σπάμε με τον ίδιο τρόπο τα 150 γραμμ. μπισκότα και βάζουμε τα μισά μέσα στο μπολ με τις φράουλες, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα μπολάκια που έχουμε στο ψυγείο. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα. Επειτα από 1 ώρα στο ψυγείο το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Σοκολατόπιτα
Υλικά
4 αβγά
120 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml γάλα
80 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμ. βούτυρο
Για την κρέμα
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
350 γραμμ. κουβερτούρα 65% κακάο ή 5 κουταλιές της σούπας πραλίνα
Για το γλάσο
200 γραμμ. κουβερτούρα 65% κακάο
200 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα λευκή
Διαδικασία
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 30Χ20 εκ. Βάζουμε εκεί το μίγμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Μόλις κρυώσει, το βρέχουμε με 5-6 κουταλιές γάλα.
Για την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ για να κρυώσει και να πήξει και ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το στρώνουμε να πάει παντού. Μόλις το στρώσουμε, το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή 3 ώρες στο ψυγείο.
Για το γλάσο: Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη, κόβουμε με το μαχαίρι 200 γραμμ. κουβερτούρα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα και κάνουμε σχέδια με γραμμές πάνω πάνω στο υγρό γλάσο σοκολάτας με μία οδοντογλυφίδα.