Υλικά – Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ και κρέμα
4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια σκόνη για κρέμα
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες + 3 κουταλιές της σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά την καλύπτετε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζετε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζετε στο ψυγείο.
Στρώνετε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
Κατόπιν, αδειάζετε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες. Σερβίρετε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star: H Μαριαλένα δεν πλησίασε τον πατέρα του Σάκη – Τι έχει συμβεί
Τα 12 ζώδια πηγαίνουν διακοπές – Τι επιλέγουν για τη διασκέδασή τους
Hχηρή απουσία από τα βαφτίσια της κόρης της Ηλιάκη – Ο λόγος που δεν παρευρέθηκε η Καραβάτου