Υλικά – Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
8 φρυγανιές
Για το σιρόπι
100 ml νερό
100 γραμμ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
Για τη μους
450 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γραμμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
25 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη
Φιστίκια Αιγίνης, ή φράουλες
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει ζάχαρη και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και λιώνετε σε μπεν μαρί ή σκεπασμένη με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Κρατάμε στην άκρη 150 γραμμ. από την σαντιγί για το σερβίρισμα και την υπόλοιπη την ανακατεύετε μέσα στην σοκολάτα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Για το στήσιμο, βουτάτε μία φρυγανιά στο σιρόπι και τοποθετείτε σαν βάση σε ένα ποτήρι ή ένα μπολάκι. Ρίχνετε μία κουταλιά από την μους συνεχίζετε ξανά με φρυγανιά και άλλη μία στρώση μους. Τέλος γαρνίρετε με κορνέ την σαντιγί που έχετε κρατήσει. Προσθέτετε από πάνω τριμμένη σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης ή φράουλες.
Ειδήσεις σήμερα
Αθηνά Οικονομάκου: Ο έρωτας τής φέρνει γούρι – Το νέο επαγγελματικό βήμα
Σασμός: Πανικός στο Χ με το φινάλε της σειράς – Ποιους αποθέωσε το κοινό
Τζένιφερ Λόπεζ: Η σπόντα στα social media για το διαζύγιο με τον Μπεν Άφλεκ