Υλικά – Παραδοσιακά παλληκάρια ή φωτοκόλυβα
100 γρ. φασόλια ξερά
100 γρ. φακές
100 γρ.φασολια μαυρομάτικα
100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. ξερά κουκιά
100 γρ. σιτάρι
100 γρ. καλαμπόκι
1 ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε να μουλιάσουν σε αρκετό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι σε διαφορετικά μπολάκια, τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα κουκιά και το σιτάρι. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε δυο φορές τα όσπρια που έχουμε μουλιάσει . Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και βράζουμε πρώτα τα ρεβίθια για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα όσπια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε. Σερβίρουμε με το ζωμό τους και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι. Ξύνουμε αρκετό φρέσκο πιπέρι. Μπορούμε να τα απολαύσουμε και σαν σαλάτα προσθέτοντας φρέσκα μυρωδικά.
*H συνταγή είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη…
Ειδήσεις Σήμερα
Η Κατερίνα Καινούργιου με το μονόπετρο στην έναρξη της εκπομπής – Οι δηλώσεις μετά την πρόταση γάμου