Υλικά – Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά
- 70 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 2 κ.τ.σ χυμό λεμονιού
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους για 1 με 2 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente.
Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι (240 ml) από το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια στραγγίστε τα ζυμαρικά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μείγμα βουτύρου, μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το δεσμευμένο νερό ζυμαρικών.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να γλασαριστούν τα ζυμαρικά. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν γίνει πολύ σφιχτό και στεγνό, προσθέστε περισσότερο νερό για το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Προσθέστε χυμό λεμονιού για γεύση, ξεκινώντας με 1 κουταλιά της σούπας και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή γεύση.
Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τα σπαγγέτι αμέσως, συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με επιπλέον τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τυρί. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γιαούρτι για πιο δροσερό αποτέλεσμα!
Ειδήσεις Σήμερα
Άφαντη η Δανάη Μπάρκα – «Φυγαδεύτηκε» μετά το τέλος της εκπομπής