Υλικά – Γλυκό ψυγείου για τον 15Αύγουστο
250 γραμ. μπισκότα σοκολάτα
150 ml γάλα
Για την γέμιση
50 γραμ. φυστίκι Αιγίνης
50 γραμ. άχνη ζάχαρη
50 ml ηλιέλαιο
400 γραμ. τυρί κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γραμ. άχνη ζάχαρη
Επικάλυψη σοκολάτα
300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το σερβίρισμα
30 γραμ. φυστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Διαδικασία
Σε ένα πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα φιστίκια, την άχνη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και πολτοποιούμε. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνουμε τη βάση σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μισό μείγμα από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνια. Τέλος, περιχύνουμε με την σοκολάτα και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ που βομβαρδίζεται από την Ουκρανία
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Κισίντα θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος