Διαδικασία
Χτυπάτε το ασπράδι του αβγού σε ένα μπολ. Βάζετε το ψαρονέφρι που έχετε κόψει σε μπουκιές ή ζουλιέν με το ασπράδι, αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί όλο το ψαρονέφρι από τον χυλό. Το αφήνετε να κάτσει για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Ανακατεύετε μαζί τον χυμό ανανά, το ξίδι, το κέτσαπ και τη ζάχαρη. Βράζετε το μίγμα για 5 λεπτά. Οταν κοχλάσει, διαλύετε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ σε κρύο νερό και ρίχνετε στο μίγμα της γλυκόξινης σάλτσας σιγά σιγά στο κέντρο, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη μέχρι να πήξει και να γίνει παχύρρευστο. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο το χοιρινό. Το λάδι πρέπει να είναι περίπου στους 180 βαθμούς. Τηγανίζετε μέχρι να γίνει τραγανό.
Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνετε να περιμένει. Σε ένα Wok βάζετε δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε με τη μέθοδο του Stir Fry το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε για 3 λεπτά έως ότου το κρεμμύδι μαραθεί.
Προσθέτετε τη γλυκόξινη σάλτσα και τα κομμάτια του ανανά και λίγο νερό ή χυμό ανανά και τα μαγειρεύετε για 4 λεπτά. Ρίχνετε το τηγανητό χοιρινό στο μίγμα από τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Τέλος, γαρνίρετε πασπαλίζοντάς το με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr