Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
120 ml πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορους
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
100 ml κρασί λευκό
40 ml ελαιόλαδο
Μια πρέζα κανέλα
Μια πρέζα μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο στον πάγκο μας και τα πιρουνιάζουμε αρκετά, ώστε να περάσει η μαρινάδα εσωτερικά. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά για να κάνουμε την μαρινάδα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί περιχυμένα με την μαρινάδα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για μια ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, δυναμώνουμε την φωτιά στο 200 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα. Συνοδεύεται με αρωματικό πούρε πατάτας με φρέσκα πράσινα βότανα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr