Ετσι γίνεται η ενίσχυση των εισοδημάτων, με πράξεις που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι με ανέξοδες υποσχέσεις που δεν στηρίζονται πουθενά και δεν υλοποιούνται ποτέ.
Ο Αλ. Τσίπρας υποσχόταν την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τότε, αλλά αυτό που έγινε επί των ημερών διακυβέρνησής του ήταν να δημιουργήσει τη γενιά των 300 ευρώ. Βεβαίως, όπως αναγνώρισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα».
Ομως είναι η τρίτη διαδοχική αύξηση που γίνεται κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους. Μάλιστα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τo 10% που είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, σε συνδυασμό με το 10% που δίνεται με το market pass στα νοικοκυριά για αγορές βασικών ειδών, υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό που έχει επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και έχει περιορίσει την αγοραστική δύναμη.
Επιπλέον είναι σημαντικό ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού ταυτόχρονα ανεβαίνουν και τα κοινωνικά επιδόματα που συνδέονται με αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό, το επίδομα ανεργίας από την 1η Απριλίου διαμορφώνεται στα 479 ευρώ ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν και σε άλλα 18 επιδόματα, μεταξύ των οποίων η παροχή μητρότητας, ειδικά εποχικά βοηθήματα κ.ά.
Βλέπουμε ότι με τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση πλέον προστατεύονται οι εργαζόμενοι, επηρεάζεται θετικά η αγορά εργασίας, ενώ υπάρχει ζήτηση για προσωπικό σε σημαντικούς τομείς, όπως στην ενέργεια και τις τεχνολογίες.