Επιμέρους στοιχεία δεν αποκάλυψε, αλλά μία νέα διασυνοριακή εισβολή δυνάμεων της 2ης στρατιάς της Μαλάτειας, θα είναι η τέταρτη μέσα σε διάστημα έξι χρονών μετά την «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Τζαραμπλούς, το Αλ Ράι, Αζάζ και την Αλ Μπαμπ (Αύγουστος 2016), το «Κλαδί Ελιάς» στο καντόνι του Αφρίν (Ιανουάριος 2018) και την «Ανοιξη/Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019 στη ζώνη από Ταλ Αμπιάτ μέχρι Ρας αλ Εϊν συμπεριλαμβάνοντας τις Μαμπρούκα, Σουλούλκ κ.ά.). Στους στόχους του Ερντογάν είναι δύο σημαντικές περιοχές (δυτικά του Ευφράτη), ήτοι το Τελ Ριφάατ και η Μανμπίτζ.
Από την πλευρά τους, Κούρδοι αντάρτες στη βόρεια Συρία φέρονται να εκτόξευσαν χθες πυραύλους στην άλλη πλευρά των συνόρων, σε τουρκικό έδαφος, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων δέκα, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.
Οι πυραυλικές επιθέσεις -αντίποινα των Κούρδων του PYD/YPG για τα τουρκικά πλήγματα με τους δεκάδες νεκρούς κατά θέσεών τους στη βόρεια Συρία- έπληξαν, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ένα λύκειο και δύο σπίτια στην πόλη Καρκαμίς της συνοριακής επαρχίας Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, καθώς και ένα φορτηγό κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών.
Ισραήλ: Δύο φωτοβολίδες έπεσαν μπροστά από το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Καισάρεια
Σχετικά με τους σφοδρούς και επιλεκτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στρατιωτικών στόχων, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν ενημέρωσε κανένα ξένο ηγέτη (εκ των προτέρων) τονίζοντας ότι δεν γνώριζαν περί των βομβαρδισμών ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν ούτε ο Ρώσος ομόλογός του Β. Πούτιν, υποστηρίζοντας ετσιθελικά και αλαζονικά ότι για τις κινήσεις μας «δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».(!)
Ο Τούρκος πρόεδρος, Τ. Ερντογάν, και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κατά την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ την Κυριακή. Οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν να δίνουν τα χέρια παρουσία του Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, στο στάδιο, al-Bayt, στο al-Khor, στα περίχωρα της Ντόχα, πριν τον πρώτο πρώτου αγώνα του τουρνουά. Οι σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Καΐρου έχουν εμφανίσει χειροτέρευση εδώ και σχεδόν μια δεκαετία λόγω πολλών διαφορών. Η Τουρκία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον Σίσι ως νόμιμο ηγέτη της Αιγύπτου μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013 που ανέτρεψε τον Ισλαμιστή προκάτοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.
Ειδήσεις σήμερα
Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για τον επικεφαλής και για άλλους τρεις
Κιβωτός του Κόσμου: «Ελεγχόμενο» το Δ.Σ. της οργάνωσης – Δείτε ποιοι είναι
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι