Ο μονόλιθος εμφανίστηκε αιφνιδίως σε κεντρική πλατεία της πόλης της Κινσάσα και κατάφερε, όπως και οι προκάτοχοί του, να εγείρει το λαϊκό αίσθημα- με τρόπο λίγο διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους μονόλιθους, που έγιναν δεκτοί, ως επί το πλείστον, με περιέργεια και ενδιαφέρον.
Το αντικείμενο που θεάθηκε στην Κινσάσα πετροβολήθηκε και κάηκε ολοσχερώς από μεγάλη μερίδα των κατοίκων, οι οποίοι ανησύχησαν για την προέλευσή του και θέλησαν να τον εξουδετερώσουν.
Άλλοι εξέφρασαν φόβους ότι το αντικείμενο είχε δαιμονική προέλευση, με άλλους να πιστεύουν ότι είχε τοποθετηθεί στην πλατεία από…εξωγήινους ή από τα μέλη κάποιας αίρεσης ή μυστικιστικής οργάνωσης.
Η κορυφή του μονόλιθου, σε σχήμα πυραμίδας, οδήγησε ορισμένους κατοίκους στο να συνδέσουν το αντικείμενο με κοινότητες όπως οι Ιλουμινάτι ή οι Ελευθεροτέκτονες Μασόνοι.
Αρχικά, οι ανησυχούντες κατέστρεψαν το εξωτερικό περίβλημα του μονόλιθου προσπαθώντας να αποκαλύψουν το τι θα μπορούσε να κρύβεται στο εσωτερικό του.
Προς μεγάλη τους απογοήτευση (;), το μόνο που βρήκαν ήταν ο μεταλλικός σκελετός της κατασκευής.
Για παν ενδεχόμενο, ωστόσο, οι κάτοικοι προχώρησαν σύντομα στον λιθοβολισμό και την πυρπόληση του αντικειμένου- όχι πριν προλάβει ο δήμαρχος της πόλης, Bayllon Gaibene, να συλλέξει δείγμα από το εξωτερικό του, ώστε να το στείλει σε εργαστήριο για ανάλυση.
Νιγηρία: 67 άτομα νεκρά, ανάμεσά τους παιδιά, σε χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
Ο δήμαρχος αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες του κυβερνήτη της Κινσάσα, Gentiny Ngobila, ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει τον μονόλιθο στην πλατεία.
Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί πολλά παρόμοια αντικείμενα ανά τον πλανήτη, με τον πρώτο να κάνει την εμφάνισή του σε έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ.
Για την δημιουργία και εγκατάσταση του συγκεκριμένου μονόλιθου ανέλαβε τελικά την ευθύνη μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, η οποία στην συνέχεια πούλησε τον μονόλιθο σε ιδιώτη για 45.000 δολάρια.
Μονόλιθοι έχουν επίσης εμφανιστεί σε πολλά σημεία της Μεγάλης Βρετανίας, στην Κροατία και την Τουρκία.
Όσον αφορά τον έναν από τους βρετανικούς μονόλιθους, το μυστήριο που τον περιέβαλλε λύθηκε επίσης, αφού ένας καλλιτέχνης ονόματι Τομ Ντάνφορντ ανέλαβε την ευθύνη για την δημιουργία του, λέγοντας πως ανήγειρε τον μονόλιθο «για πλάκα».
ΠΗΓΗ: BBC
Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού – Τι χρειάζεστε για την έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr