Είναι δύο στίχοι από το σπουδαίο σονέτο του Λορέντζου Μαβίλη «Λήθη», που σκοτώθηκε ως εθελοντής πολεμώντας τους Τούρκους, Νοέμβρη του 1912, στη μάχη του Δρίσκου. Στο νου μου ήρθαν συνειρμικά, καθώς τα ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, πίνοντας το νερό της λήθης, ξέχασαν όσα συνέβησαν επί διακυβέρνησης Τσίπρα, ως και τη γάτα των Ιμαλαΐων… Ξέρει ο Αλέξης.
Ποιος καταγγέλλει την έλλειψη ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ, κρυπτόμενος πίσω από την – αμφιβόλου αξιοπιστίας- ΜΚΟ «Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα», και τα ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ εν χορώ.
Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου, έπρεπε να απαντήσει:
«Α! Εσείς; Δεν πειράζει», όπως είχε απαντήσει ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν βουλευτής τον απεκάλεσε προδότη!
– «Ποιος το είπε αυτό;», ρώτησε εξοργισμένος.
Στόχος του Μασκ: Τα εργασιακά δικαιώματα
– «Εγώ!», του απάντησε ο βουλευτής.
– «Α! Εσείς;», είπε ο Παπανδρέου, «δεν πειράζει».
Αυτή, λοιπόν, η ΜΚΟ δηλώνει ότι «βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, προκειμένου να παρακαμφθεί η λογοκρισία, να μην υπάρχουν νόμοι περιορισμού της πληροφόρησης, να μη μειώνεται η ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, να είναι ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι να εκφράζονται».
Η απορία, όμως, πολλών εξ ημών είναι πώς οι σε συνεχή επαγρύπνηση ρεπόρτερς δεν πήραν είδηση το colpo grossο του ΣΥΡΙΖΑ για την άλωση του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ή για το πώς μπήκε το λουκέτο στο ΜEGA. Και πες ότι γι’ αυτό δεν ενημερώθηκαν. Αλλά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016 -όπου δηλώθηκαν βοσκοτόπια αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο όσο της πλατείας Συντάγματος, για να ελέγξει η κυβέρνηση του Τσίπρα το τηλεοπτικό τοπίο, δεν άκουσαν τίποτε; Οτι συμμετέχων στο διαγωνισμό απέδωσε ρόλο «οργανωτή» στον αρμόδιο υπουργό; Οτι ο Νίκος Παππάς, αρμόδιος υπουργός, φέρεται να επιχείρησε να κατοχυρώσει τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα επιρροής Μαξίμου, για να ελέγχει την ενημέρωση, δεν το πληροφορήθηκε ούτε ένας από τους Χωρίς Σύνορα όταν έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υπόθεση; Αλλά από πού αυτή η ΜΚΟ αντλεί την πληροφόρησή της ότι, π.χ., η ελευθεροτυπία σήμερα στενάζει στην Ελλάδα, ότι οι δημοσιογράφοι αυτολογοκρινόμεθα επειδή φοβόμαστε να γράψουμε εναντίον της κυβέρνησης, ή ότι αυτή δυσκολεύει τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης που την αντιπολιτεύονται;
Αν ερευνούσε και τους καταγγέλλοντες, ίσως ανακάλυπτε ότι είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που επί ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την ενημέρωση κουρελόχαρτο, χωρίς καμία συνέπεια, ακόμη κι όταν υπήρχε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προσβλητικότερη -αν όχι η πιο επικίνδυνη- για τους θεσμούς. Φαίνεται, όμως, ότι τους «Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα» από την πολλή επαγρύπνηση… τους είχε πάρει τετραετής ύπνος.