Πράγματι, η ταλαιπωρία το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν μεγάλη για εκατοντάδες οδηγούς που ακινητοποιήθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου επί ώρες λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου που μετέφερε εύφλεκτο υλικό.
Η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική με ανακοίνωσή τους ζήτησαν συγγνώμη από τους οδηγούς, αλλά τόνισαν ότι οι συνθήκες του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερες και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο έκρηξης που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή όσο βρίσκονταν κοντά στο όχημα.
Είναι σαφές ότι η ταλαιπωρία θα μπορούσε να περιοριστεί αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός των αρμοδίων κρατικών αρχών, όμως κανείς δεν αμφισβητεί ότι μπροστά στην απειλή να έχουμε ανθρώπινα θύματα η διακοπή της κυκλοφορίας ήταν το μικρότερο κακό που μπορούσε να συμβεί.
Αλλωστε οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής υπενθύμισαν ότι σε μία αντίστοιχη περίπτωση στα Καμένα Βούρλα τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους από την ανάφλεξη εύφλεκτου υλικού που μετέφερε παρόμοιο βυτιοφόρο.
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Και όμως, για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της ανυπαρξίας σοβαρής αντιπολιτευτικής γραμμής, προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν.
Μάλιστα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν λειτουργεί τίποτα σωστά στο κράτος, ανεξαρτήτως μετεωρολογικών συνθηκών.
Τις ίδιες υπερβολές χρησιμοποίησαν στελέχη του κόμματος και πριν από λίγες εβδομάδες όταν σε αρκετές περιοχές της χώρας είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για κατάχρηση στο μέτρο της εκκένωσης περιοχών, λες και στην Κουμουνδούρου έχουν σπουδάσει την Πολιτική Προστασία και ειδικεύονται στην αξιολόγηση κινδύνων.
Βέβαια, δεν λένε τίποτα για την τραγωδία στο Μάτι, όπου δεν λειτούργησε κανένα σύστημα προειδοποίησης με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε 104 ανθρώπινες ζωές.
Μόλις χθες στη Χαβάη παραιτήθηκε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Μάουι λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν από τη μη έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων του νησιού από τις φωτιές.
Το σύστημα «112» που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει σώσει ανθρώπινες ζωές και η χρήση του ούτε υπερβολή είναι ούτε πολιτικός ελιγμός της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες της. Η προστασία των ανθρώπινων ζωών από φυσικές καταστροφές δεν είναι θέμα για κομματικές αντιπαραθέσεις, αυτό άλλωστε φάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες εκλογές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να αφήσουν τις υπερβολές και τις ακρότητες και να δουλέψουν με σοβαρότητα για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους γιατί μέχρι τώρα η αντιπολιτευτική τους τακτική αναλώνεται σε καταγγελίες της συμφοράς.
Εκτός εάν στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι μπορεί να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό μέσα από καταστροφές και τραγωδίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν ισχύει και δεν έχουν μπει οριστικά στη σφαίρα του πολιτικού παραλογισμού.
Αφήστε τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να κάνουν τη δουλειά τους διασφαλίζοντας ανθρώπινες ζωές, θέμα για αντιπολίτευση δεν είναι το κλείσιμο ενός δρόμου όταν μάλιστα υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων.