Την απόφαση έλαβε το πρωί της Δευτέρας το Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο κ. Χαρδούβελης είχε αθωωθεί και την πρώτη φορά για την ίδια υπόθεση, στις 12 Ιουνίου 2017, ωστόσο, η προηγούμενη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο ως μη επαρκώς τεκμηριωμένη.
Ο πρώην υπουργός υπέβαλλε το πόθεν έσχες για το 2012 και το 2013 στις αρχές Απριλίου του 2015, όταν έμαθε το δημοσίευμα από τον Τύπο και αφορούσε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2012, όταν ήταν επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 10,1 μονάδων για ΝΔ 0- Και με συνασπισμό η Κεντροαεριστερά δεν κερδίζει τον Μητρσοτάκη
Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται να μην γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει τη δήλωση πόθεν έσχες και ότι είχε μείνει με την εντύπωση ότι δεν έχει υποχρέωση υποβολής, όπως γίνονταν την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, οπότε και ήταν στην ίδια θέση, ως επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε σχετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή υπεράσπισης του κ. Χαρδούβελη βασίζεται και στο επιχείρημα ότι ο ίδιος δεν είχε τίποτε να κρύψει, καθώς τότε (το 2012 και 2013) υπέβαλε, όπως και κάθε χρόνο, δήλωση πόθεν έσχες και φορολογική δήλωση στις αμερικανικές αρχές, επειδή η σύζυγός του είναι Αμερικανή υπήκοος.
Όσον αφορά την διακυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει πως δεν άκουσε ποτέ και από κανέναν περί υποβολής πόθεν έσχες στο πεντάμηνο του 2012. Έτσι, θεωρούσε ότι εφόσον ως σύμβουλος δεν διαχειριζόταν κρατικό χρήμα, δεν είχε υποχρέωση υποβολής.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]