Κοντοσούβλι κοτόπουλο
Υλικά
3 σούβλες των 35 εκατοστών
600 γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ λευκό κρασί
1 κ.τ.σ μουστάρδα
2 κ.τ.σ χυμό λεμονί
2 κ.τ.σ γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπέρια
1 πράσινη πιπέρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.τ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.τ.σ θυμάρι τριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 4 εκατοστών . Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια των 4 εκατοστών. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας το τεμαχισμένο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε την μαρινάδα, βάζουμε όλα τα υλικά ( ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, κρασί, γιαούρτι, σκόρδο, πάπρικα καπνιστή και το τριμμένο θυμάρι) τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε και το τεμαχισμένο μπούτι κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου στις σούβλες, βάζοντας ενναλάξ από ένα κομμάτι πιπεριάς (ένα από κάθε χρώμα) και ένα κομμάτι κρεμμύδι. Ολοκληρώνοντας, τα βάζουμε στο ψυγείο. Καλά θα είναι να μείνουν στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα ψήσουμε (ξεσκέπαστα για να στεγνώσουν).
Χοιρινά μπριζοκάλαμα για την Τσικνοπέμπτη
Υλικά
1500 γρ. χοιρινό λαιμό
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα
2 σκ. σκόρδο
Θυμάρι
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινό λαιμό. Να μας το κόψει σε φέτες πάχους 1 1/2 δάχτυλο να το χτυπήσει με το σφυρί ή να το περάσει από τη μηχανή του σνίτσελ. Αυτό θα μας μαλακώσει το κρέας. Έπειτα το κόβουμε σε λωρίδες και μετά κάθετα ώστε να πάρουμε μικρές μπουκιές πλατιές. Έπειτα του κάνουμε μια μαρινάδα βάζοντας τα σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, θυμάρι και το αφήνουμε αν μπορούμε για 1 μέρα ολόκληρη στο ψυγείο. Θα μας μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τα περνάμε από τα ξυλάκια και ψήνουμε στο bbq.
Τσικνοπέμπτη – Τα καλύτερα tips
Ένα θερμόμετρο μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε σίγουροι ότι το κρέας είναι καλοψημένο, η ιδανική θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 70 βαθμούς.
Το χοιρινό και το κοτόπουλο μπορούν να μαριναριστούν, πριν τα ψήσουμε, για να μείνουν ζουμερά.
Όταν ψήνουμε τα σουβλάκια, μπορούμε να τα σκεπάζουμε με τις πίτες για να παίρνουν γεύση από τα ζουμιά και τους υδρατμούς.
Όταν στάζει το λίπος από το κρέας παρουσιάζονται φλόγες, αυτές τις σβήνουμε με γάλα.
Την σχάρα την καίμε καλά πριν βάλουμε τα κρέατα, καθαρίζουμε με ξύδι και έτσι δεν κολλούν. Πριν βάλουμε τα κρέατα, καλό θα είναι να αλείφουμε την σχάρα με λίγο λάδι.
Εάν θέλουμε να επιταχύνουμε το ψήσιμο, καλό θα είναι να σκεπάζουμε τα κρέατα με ένα καπάκι η αλουμινόχαρτο.
Τα κρέατα πρέπει να τα γυρνάμε μονό μια φόρα, δηλαδή 3 λεπτά από κάθε μεριά.
Ειδήσεις σήμερα
Ψυχοκόρες: Αποθέωσε το Twitter τα δύο πρώτα επεισόδια – Τι θα δούμε στη συνέχεια
Βασίλισσα Λετίθια: «Εξαφανίστηκε» από τα social media ο εραστής της
Survivor: Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Σταμάτη και Περπατάρη
Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής
Καιρός: Για ποιους θα είναι… Τσιγκο-Πέμπτη – Τι λένε οι μετεωρολόγοι [Βίντεο]