Σύμφωνα με το MEGA, η οικιακή βοηθός, λίγο πριν καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών για τους τρεις θανάτους μέσα σε 13 ημέρες, περιγράφει τα γεγονότα από τη δική της οπτική γωνία και δηλώνει αθώα.
Παράλληλα, με σπασμένη τη φωνή τονίζει ότι φοβάται μήπως και βρεθεί μπλεγμένη και κατηγορηθεί για δολοφονία.
Ωστόσο, επαναλαμβάνει πως φρόντισε όσο κανείς άλλος τα τρία θύματα και πως δεν έκανε κάτι που να μετάνιωσε ούτε πριν, ούτε μετά τους θανάτους.
«Χωρίς να φταίω θα βρω τον μπελά μου. Τώρα δείχνουν στην τηλεόραση σαν να φταίω εγώ, γιατί πράγμα; Εγώ δουλεύω και σε ξενοδοχείο καμαριέρα, τι πράγμα είναι αυτό;».
Ταυτόχρονα, οι Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, πολλά από τα οποία σχετίζονται με την οικιακή βοηθό.
«Γιατί τώρα δεν λένε όταν χθες, προχθές, πήγα στην αστυνομία να παραδώσω τα κλειδιά και κανένας δεν τα παίρνει; Γιατί δεν το λένε αυτό; Έχω πάρει 10 φορές τηλέφωνο».
Η ίδια προσθέτει στο MEGA και την εκπομπή «Live News», πως πήγε στην Αστυνομία να παραδώσει τα κλειδιά αλλά δεν τα πήρε κανείς, αλλά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, που ανέδειξε το θέμα, είχε δώσει μια άλλη εκδοχή.
«Μπορώ εγώ να μένω εκεί. Υπάρχει πρόβλημα; Στο σπίτι εγώ μόνο έχω κλειδί και δεν θα το δώσω σε κανέναν το κλειδί».
Σε άλλο σημείο είπε ότι αισθάνθηκε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα αντικείμενα του σπιτιού, μέχρι να συναντηθεί με στενούς συγγενείς των θυμάτων.
«Γιατί θέλουν τα κλειδιά, η μία έχει μπει και ζητούσε την κιθάρα του κυρίου Μιχάλη και λέω ΄ποια είμαι εγώ να τα δίνω; Τι κάνω εγώ εδώ; Χωρίς να φταίω με βγάζουν δολοφόνο; Ξέρετε πόσο δουλεύω;».
«Πρέπει να βρω δικηγόρους και δεν έχω να τους πληρώσω»
Ένα άλλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει στους αστυνομικούς, είναι γιατί έπλυνε τα σεντόνια αμέσως μετά τον θάνατο των τριών μελών της οικογένειας που πρόσεχε.
«Και τώρα με κατηγορούν εμένα. Πρέπει να κάνω καταγγελίες χωρίς λεφτά. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Η κυρία Βέρα όταν μπήκε στο νοσοκομείο, που την πήραν από το σπίτι με κάτι παπλώματα, μου είπε να τα πλύνεις. Τα έχω πλύνει και είναι απ’ έξω κι όταν τα έδειχναν πήγα και τα μάζεψα, αυτό ήταν. Δύο φορές έχω πάει, έχω πάει τα δικά της, δικά μου πράγματα που είχα και μάζεψα και τα ρούχα. Δεν έχω πάρει τίποτα από εκεί, εδώ είναι το σπίτι που μένω».
Όπως λέει μπορεί πάνω στις περιγραφές να μπερδεύτηκε σε κάποια σημεία και να έκανε λάθη. Επιμένει, όμως ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Δεν βιάστηκε όπως λέει να γίνουν γρήγορα οι κηδείες.
«Εγώ δεν πήγα να τους πάρω, ρώτησα τώρα τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχουν συγγενείς. Έχω πάρει την αστυνομία και μου λένε δεν ξέρουμε. Από το νοσοκομείο μου είπαν μέχρι το βράδυ πρέπει να τους πάρετε, σας το ορκίζομαι σε ό,τι ιερό έχω».
Η 55χρονη αφήνει αιχμές για φίλους του γιου της 98χρονης, που όπως λέει, αποφάσισαν να κρυφτούν μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.
«Ό, τι χρειάζεται εγώ είμαι εδώ, δεν έχω κρυφτεί, όπως κρύβονται οι φίλοι του. Έχω πάει το πολύ 10 φορές στο σπίτι τους».
Δεν έχω πάρει κανένα αντικείμενο από το σπίτι»
Η οικιακή βοηθός διαβεβαιώνει ότι δεν έχει αφαιρέσει κανένα αντικείμενο από το σπίτι που εργαζόταν.
«Δύο ώρες δεν έχω καθίσει ποτέ στο σπίτι κι αφού έχει κάμερες να το δουν πόσες φορές έχω μπει και μετά από το θάνατο».
Η αντίφαση της οικιακής βοηθού
Η οικιακή βοηθός ανέφερε πως έχει δει τον Μιχάλη Σιδηρόπουλου 2 φορές.
«Ο κύριος Μιχάλης δεν τον έχω δει. Τον κύριο Μιχάλη τον είδα, όταν πήγε η μάνα του στο νοσοκομείο και πήγα και τον έψαχνα και τον βρήκα. Μίλησα μαζί του και μου είπε: ”Πες και στην αδερφή μου, στην Βέρα, να τα κανονίσει να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από εδώ”. Της το είπα και αυτή μου είπε: ‘να σηκωθώ να φύγω και να πάμε εκεί, αλλιώς να σου κάνω ένα χαρτί να μην πάει άλλο εκεί’.
«Όποιοι ήταν δίπλα στον κύριο Μιχάλη, οι φίλοι του. Δεν ξέρω τι ήθελαν να κάνουν, δεν ξέρω, δεν τους γνωρίζω. Δεν τους γνωρίζω, δεν τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Δύο φορές τον έχω δει».
Τι λέει φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου
Από την άλλη, φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου είπε τα εξής:
– Ο Μιχάλης στο ίδιο σπίτι έμενε με την αδερφή του, δεν ξέρω τι να σας πω; Δεν ξέρω πότε προσελήφθη αυτή.
– Μένανε στο ίδιο σπίτι και οι 3;
– Βέβαια, ναι. Τηλεφώνησα στο σπίτι μία φορά, δεν το σήκωνε κανείς, τηλεφώνησα και την άλλη μέρα και τότε το σήκωσε η κυρία αυτή και μου είπε ότι ο Μιχάλης είναι στον Ερυθρό Σταυρό και πήγα και τον είδα.