Υλικά
3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδι
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
120 γραμμ. τυρί Gruyère (γραβιέρα) τριμμένο στο ψιλό
Διαδικασία
Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή μίξερ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα τυριού και το αλάτι.
Μετά προσθέσετε το ένα τέταρτο της μαρέγκας και ανακατέψτε. Προσθέστε όλο το μείγμα μέσα στην μαρέγκα.
Σε ένα τηγάνι διαστάσεων 16 πόντων, λιώστε το βούτυρο. Βάλετε το μείγμα των αυγών με την μαρέγκα.
Πασπαλίσετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και ψήσετε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, για 17-20 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα – Το εγκατέλειψαν όλοι και μεταφέρονται στην Κέρκυρα
- Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της άρσης μέτρων – Τι θα συμβεί με το πιστοποιητικό νόσησης
- Lidl: Ο Ρουβίκωνας έσπασε με βαριοπούλες το σούπερ μάρκετ όπου συνελήφθη η γιαγιά
- Λαζόπουλος: Έτσι έζησα τις τελευταίες ημέρες της συζύγου μου στο νοσοκομείο [βίντεο]
- Ουκρανία: Το επεισόδιο στο Λούγκανσκ και η στάση Μπάιντεν-Πούτιν
- Φοίβος-Βανδή: Για αυτό χωρίσαμε [βίντεο]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr