Υλικά
500 γραμμ. ταλιατέλες
150 γραμμ. λιαστές τομάτες
2 στήθος κοτόπουλου (500γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένo
Φουντίτσες μπρόκολου
200 ml κρέμα γάλακτος
80 ml λευκό κρασί
1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 100 ml χλιαρό νερό
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαδικασία
Βράζουμε τις ταλιατέλες, 2 λεπτά λιγότερο, από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο για 5 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
Βάζετε την κρεμά γάλακτος και την μισή παρμεζάνα. Προσθέτετε τις φουντίτσες μπρόκολο. Προσθέτετε τις ταλιατέλες κατευθείαν από την κατσαρόλα που βράζουν. Ανακατεύετε και, όταν δέσει η σάλτσα, σερβίρετε. Γαρνίρετε με λίγη πάπρικα από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- «Άγιος Παΐσιος»: Αγωγή 200.000 ευρώ σε Τατσόπουλο για τα όσα είπε για…
- Τα viral της ημέρας: Άνδρας τεμαχίζει μήλα στον αέρα με σπαθί σαμουράι…
- Αγριες Μέλισσες-spoiler: Αυτό είναι το μεγάλο τέλος της Ελένης
- Survivor 5 spoiler 19/2: Οι πρώτες πληροφορίες για την ομάδα που κερδίζει…
- Ο Αρκάς μας λέει καλημέρα με τον… σκληρό Φεβρουάριο