Υλικά – σαρακοστιανό φαγητό
700 γρ.- 1 κιλό χταπόδι
80 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml κόκκινο κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
8 ντοματίνια
1/3 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
150 γρ. φέτα
1 κουταλιά μαϊντανό
Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και κόβουμε σε μέτριες μερίδες. Σε μία κατσαρόλα, με χοντρό πάτο, βάζουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία εωσότου απορροφήσει τα υγρά που θα βγάλει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά κομμένα σε μικρά καρέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά. Αδειάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία φέτα κομμένη σε κύβους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε το σαγανάκι με χταπόδι ζεστό.
Ειδήσεις Σήμερα
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες μια ώρα μπροστά