Υλικά
3 πακέτα γαλέτα
1200 ml γάλα
200 γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
40 γραμμ. αλεύρι
40 γραμμ. κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
Για την σαντιγί
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
Γαλέτα τριμμένη
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Για την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε με ένα σύρμα πολύ καλά. Στη συνέχεια το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα. Όταν δέσει, προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά, αφήνετε λίγο στην άκρη.
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψί στρώνετε μια στρώση από γαλέτες. Στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα προσεκτικά. Στη συνέχεια στρώνετε μια ακόμη στρώση με γαλέτες. Βάζετε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσετε την σαντιγί. Χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτετε και τις 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, την απλώνετε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάνατε.
Τέλος τρίβετε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζετε με ζάχαρη άχνη. Βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr