Υλικά
1 κιλό φράουλες φρέσκες
½ φλιτζ. ζάχαρη
¼ φλιτζ. νερό
Χυμός από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Διαδικασία
Πλένετε τις φράουλες, τις καθαρίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ραντίζετε με το χυμό από το λεμόνι που στύψατε. Τις αφήνετε για 10 λεπτά να τραβήξουν.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα 200 ml νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βράζετε το σιρόπι να δέσει ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Το αφήνετε να κρυώσει. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και προσθέτετε το σιρόπι.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε για περίπου 3 ώρες στην κατάψυξη. Ανακατεύετε καλά για άλλη μία φορά και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Αλέξης Παππάς αποκαλύπτει για την στρατηγική του στο Survivor
- Παντελής Παντελίδης: Δικαίωση για την οικογένεια – Το ποσό που καλείται να πληρώσει η Αρναούτη
- Ο κακός χαμός στο «Ευτυχείτε»: «Σφαγή» μεταξύ Τζωρτζέλας Κόσιαβα και Μάρας Μεϊμαρίδη!
- Survivor – James Καφετζής: Συγκινεί η ανάρτηση της μητέρας του – «Όχι, παιδί μου σίγουρα δεν είσαι ήρωας» [βίντεο]
- Φιλιώ Πυργάκη: Δύσκολες ώρες για την «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού»
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.