Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
180 γραμμ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
250 γραμμ. κασέρι
600 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. μοτσαρέλα σκληρή
600 γραμμ. γάλα
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
6 αβγά
100 γραμμ. λιαστή ντομάτα
10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι
Για το σιρόπι
120 γραμμ. νερό
1κουταλιά της σούπας μέλι
2 χούφτες φιστίκι Αιγίνης
Διαδικασία
Ξεκινάτε τρίβοντας όλα τα τυριά σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι και την λιαστή ντομάτα που έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ανοίγετε το κανταΐφι και το αφρατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βουτυρώνετε το ταψί με λιωμένο βούτυρο γάλακτος και στρώνετε το μισό κανταΐφι. Με ένα πινέλο ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος το φύλλο. Αδειάζετε το μπολ με τα τυριά και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά.
Τα ρίχνετε στο ταψί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε για 30 λεπτά να πιει λίγο τα υγρά. Ψήνετε με το αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χωρίς αλουμινόχαρτο για 20-25 λεπτά ακόμη.
Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, όταν πάρει βράση, το βράζετε για 3 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε βγάζοντας το ταψί από τον φούρνο με ζεστό ταψί και περιχύετε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνετε για 5 λεπτά να ρουφήξει το σιρόπι και αφού πασπαλίσετε με φιστίκι Αιγινής, σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr